2014. május 16., péntek

Recept rovat: csirkemell


Sziasztok!

Amikor húsról van szó, akkor általában csirkemell vagy hal kerül nálunk az asztalra. Most megmutatom a két kedvenc csirkemelles ételünket!

Az első étel nem más mint a tejfölös csirkemell camemberttel, brokkolis körettel:


Elkészítése úgy néz ki, hogy 50 gr vajat egy nagy doboz tejföllel elkeverek egy serpenyőben (közepes lángon), addig amíg homogénné nem válik. Utána beleteszem a felszeletelt csirkemellet, ha átsült teljesen, akkor amíg még meleg a csirke, rárakok egy nagy szelet camembert sajtot. A brokkoli, cukkini, paprika, paradicsomból álló köretet megfőzöm a maradék szaftban. Szerencsére ezek a zöldségek gyorsan megpuhulnak. :)

A következő fogás jelenleg nagy kedvenc a páromnál, ami nem más, mint az ananászos csirkemell karfiolpürével.


Ez egyszerűbb, mint a másik fogás. A csirkét felszelem és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. (Ha biztosra szeretnénk menni, akkor kenjünk meg egy kis kókuszolajjal a papírt is.) Utána ananász karikákat helyezek a csirkékre, persze legjobb, ha friss ananászt teszünk rá, de ha nincs, megfelel a konzerves is. (Konzervesből is van karikázott!) Ezek után már csak megszórom reszelt sajttal és mehet is az előmelegített sütőbe. 175 °C-on, amíg a sajt aranybarnára nem sül. A Karfiolrózsákat megfőzöm sózott, borsozott vízben, amikor puhára főtt, akkor le lehet turmixolni és ízlés szerint majonézzel vagy tejföllel elkeverni.

♥ Remélem tetszenek nektek ezek a receptek! Nektek milyen a kedvenc csirkés ételetek? ♥ 


3 megjegyzés:

  1. A karfiolpüré nagyon érdekelt, sokkal jobb variáció, mint a krumplis. Ha elég bátor leszek hozzá, akkor kipróbálom. Félek, hogy nem ízlene, aztán ha ezt megcsinálom 1 kg karfiolból, az csúnya pocsékolás lenne. :( Ízre milyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát! Hogyan mondhatnám el anélkül, hogy lehúznám? :D Igazából nincsen túl sok íze!! Attól függ mivel főzöd meg és után mit raksz még a pürébe! :)

      Törlés