2013. március 14., csütörtök

Filmajánló 1# retro

Nagyon szeretem a régi klasszikus filmeket, pláne, ha fekete-fehér vagy után színezett. Jöhet minden mennyiségben. Első körben szeretném megmutatni a kedvenceimet, majd későbbi bejegyzésekben jöhetnek még hasonlóan inspiráló filmek. :)

Van aki forrón szereti
Egy szaxofonista és egy nagy bőgős férfi szemtanúja lesz egy maffiás gyilkosságnak és, hogy meneküljenek, beállnak egy női zenekarba, nőnek öltözve, ami épp Floridába tart.
Fekete-fehér film. Imádom, ahogy Marylin Monroe "Sugar" (magyar szinkronban: Virág) szerepét játssza, olyan könnyeden és légiesen, viszi magával a darabot. Persze Tony Curtis és Jack Lemmon alakítása is tökéletes. Igazi vígjáték, maffiával fűszerezve.

♥Kagyló♥Szesztilalom♥Teltebb nők♥Kamásli♥Csillogó ruhák♥





Alkony sugárút
Gyerekkorom óta az egyik kedvenc fekete-fehér filmem, ami egy Hollywoodi lecsúszott forgatókönyv íróról szól, aki megismer egy letűnt némafilm csillagot.
Igazi meló-dráma ez a film. Megismerhetjük az akkori filmipar tündöklését, csillogását. Valamint, hogy a szerelemtől valaki, mire nem képes. Érdekes, hogy ugyanaz rendezte, mint a Van aki forrón szereti-t.

♥Ujjrahúzott cigi♥Horoszkóp♥Retro ruhák♥Régi autók♥Los Angeles♥





Óz, a csodák csodája
Bár ez a film kicsit kilóg a többitől, mert a 3/4-e színes, régebben úgy tudtam, hogy utána lett színezett, de eredetileg is ilyen, a "fekete-fehér" rész pedig, szépia effekttel lett felvéve. Szeretem, ahogy mesés, és egyszerre felnőttes film. Magával ragadóan bűbájos. Bár a gonosz boszorkánytól a mai napig félek. :)

♥Piros cipellő♥Pipacs mező♥Félős Oroszlán♥Hőlégballon♥Csillag varázspálca♥






♥ Melyiket láttátok már? ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése