2013. március 15., péntek

Emberségből ötös!

Mai napon egy hirtelen felindulásból szerveztem egy teaosztó mozgalmat, ami a Keleti pályaudvaron várakozó utasokat vette célba!

Rengetegen hívtak, hogy jönnének segíteni, mit hozzanak.

Ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani a segítségért! Több 10 liter tea, kb. 40 szendvics, narancs, bableves fogyott! Volt aki poharakat hozott, illetve kötött pulcsikat!

Azok az emberek, akik elfogadták a segítséget, nem is hittek a szemüknek. 


Még nem késő segíteni! Sokan indulnak  teával, élelemmel, takaróval felszerelve segíteni. Az is jó, ha valaki pár szendvicset és néhány flakon teát ajánl fel és eljuttatja a segítőknek! Rengeteg segítő csoport jött létre facebook-on. Pl. ez.


Fontos, hogy ne induljunk útnak, ha nem muszáj, ha mégis, akkor legyen nálunk víz, tea, étel, sok-sok takaró, telefonok feltöltve teljesen, tank tele, és akár tartalék kanna benzin. Figyelni kell, hogy a kipufogó csövénél ne legyen magasabb a hó, nem hiányzik egy kis füst mérgezés is!

Fontos, hogy akik kint rekedtek ne egyenek havat, illetve ha elfogyott az autóból a benzin, akkor üljenek át máshová és ne induljanak el gyalogosan..

Lehet még mi is kimegyünk este, vagy hajnalban, melegedő helyekre önkéntesen segíteni. Amúgy teljesen meghatódtam, hogy össze tud tartani ez az ország, ha kell.


♥ Ti is segítetek a hó miatt bajba került rászorulóknak? ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése