2013. április 10., szerda

Lusták húslevese

Nem tudom, ki hogy van vele, de én határozottan nem szeretek mosogatni, a párom se rajong érte, ezért igyekszünk úgy főzni, hogy minél kevesebb legyen a mosatlan. Így van ez a hétvégi húslevesnél is. Sajnos mindig is nagyon finnyás voltam, ezért baromfiból a mellén és a máján kívül nem eszek meg mást, éppen emiatt nálunk a húsleves csirkemellből készül. Szóval, aki eddig farhátból készítette, az ne is folytassa az olvasást! :D

Hozzávalók: 
  • 500 gr csirkemell felkockázva
  • 2 szál répa
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • kis darab zeller
  • cérnametélt ízlés szerint
  • só, bors, petrezselyem, pár csipet sáfrány
A zöldségeket és a húst megmossuk, felkockázzuk (kivéve a hagymát és a paradicsomot, mert azokat csak felezzük), fűszerekkel együtt, felrakjuk főni annyi vízzel, ami éppen ellepi a tartalmat.
Nekem soha nem lesz habos a leves, talán mert csirkemellből csinálom. 7-es fokozaton, lassan fő, nagyjából 50 percen keresztül. 40 perc főzés után, a cérnametéltet kettétöröm és a levesbe(!) rakom főni. Ilyenkor utána szoktam hígítani, mert sok vizet felszív a tészta.

Nagyon kiadós, tartalmas leves lesz. 



♥ Ti hogy készítitek? ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése