2013. szeptember 26., csütörtök

Interjús hét #3 Bikira Blog

1 hét. 5 blog. 4+1 interjú. Az 5. interjú tulajdonképpen egy TAG, amit szeretnék én is és szeretném, ha Ti is kitöltenétek majd. Kezdjük a harmadikat: 






Milyen indíttatásból kezdtél el blogolni?

Roni: Körülbelül három éve Avon körömlakkot szerettem volna venni, így rákerestem az árnyalatra az interneten, sajnos azonban nem találtam semmit. Így eszembe jutott, hogy akár én is tehetnék fel mintát. Egyedül nem szerettem volna belevágni, megkérdeztem Andit, hogy van-e kedve, és szerencsére volt. Egy héttel később már online is volt a Bikira.

Andi: A blog elindítása előtt csupán néhány hónapja csöppentem bele ebbe a világba, akkor persze még csak olvasóként. Az ötlet Roni fejéből pattant ki, de nagyon örültem neki és azóta is hihetetlen lelkesek vagyunk.

Milyen hobbid van még?

Roni: A fotózás, imádok olvasni és filmeket nézni. Új keletű hobbim pedig a főzés.

Andi: Mostanság nagyon rákaptam a társasjátékokra és a kártyázásra, úgyhogy egy héten többször is összeülünk pár meccsre. Persze imádok olvasni és mindenfelé császkálni a városban, úgyhogy ritkán gubózok be otthon.

Mi volt a bloggal kapcsolatos legjobb pillanatod?

Roni: Rengeteg ilyen van szerencsére, nap mint nap érnek ilyen pillanatok – talán számomra a legkiemelkedőbb, amikor egy Formspring-es kérdésben valaki azt mondta, hogy nagyon tetszik neki a stílusom és inspirálódik belőlem.

Andi: Gyakorlatilag minden egyes poszt során érnek megfizethetetlen örömök, mindig írnak kedves és bíztató szavakat az olvasók. Az első céges megkeresések is nagy mérföldkövek voltak, sosem gondoltuk volna annó, hogy ennyi minden vár majd ránk.

Ha tehetnéd, feladnád a munkádat, hogy csakis a blogolásnak élhess?

Roni: Ha minden úgy alakul, ahogy szeretném a jövőben, nem kell kompromisszumokat kötnöm és nem kerülök ilyen döntéskényszerbe, hiszen a munkám és a blog remélhetőleg szimultán működhetnek majd.

Andi: Én úgy gondolom, hogy nem lehet egyetlen dolognak élni. Bízom abban, hogy itt is-ott is meg tudom majd állni a helyem, szerintem így kerek az egész.


Szerinted mik azok a tulajdonságok, amik segítik egy blognak a fejlődését?

Roni
: Sok kezdő blogger fel szokta tenni ezt a kérdést, és ilyenkor mindig a folytonosság, türelem és elhivatottság tulajdonságokat szoktam kiemelni. Ezek nélkül nem lehet egy blogot vezetni és fenntartani.

Andi: Úgy gondolom, hogy nem szabad görcsösen várni a csodát, sajnos a blog sikere inkább a „lassú víz, partot mos” elven működik. Ha szorgalmasan, minőségien és kitartóan ír az ember, akkor előbb-utóbb meglesz a gyümölcse, így volt ez nálunk is.

Kik a példaképeid?

Roni: Kimondott példaképem csak egy van, a nővérem, de ő kívül áll ezen a bloggerszférán. Ha online példaképet kellene mondanom, akkor azt hiszem Alexandra Pereira lenne a választásom, a Lovely Pepa bloggere.

Andi: Sokszor felmerül a fórumokon ez a kérdés, de sajnos most is passzolnom kell. Sosem volt senki, akit lázasan és csodálva követtem volna. Valahogy nem vagyok ez a rajongó típus.

Mit olvasol szívesen más blogon?

Roni: Régebben mindenevő voltam, ma már sajnos nincs időm annyit böngészni és olvasgatni. Mostanában inkább a Do It Yourself projektek, az outfitek és az olvasással, könyvekkel kapcsolatos bejegyzések kötnek le. 

Andi: Elég széles palettán mozog az érdeklődésem, folyton bújom a DIY tippeket, a frizura tutorialokat és a körömdíszítési ötleteket. Nagyon szívesen és ámulattal nézem a jobbnál jobb outfit bejegyzéseket is, de sajnos azokból ritkán tudok ihletet meríteni és beépíteni a saját repertoáromba.

Átlag mennyi idődet veszi el a blog 1 nap?

Roni: A Bikirára felváltva posztolunk, így ritkán ugyan, de van olyan nap, amikor csak e-maileket, askokat és Facebookot nézek. Ha bejegyzést készítek, akkor az indul a fotózással, utána képválogatással, szerkesztéssel és írással folytatódik. A poszt témájától függően a belefektetett idő általában 1-3 óra között ingázik,  ezen felül pedig ott a Facebook, az e-mailek és az ask.fm.

Andi: Ha csak a bejegyzéseket tekintjük, akkor a témától függően 1-2 órát biztosan felemészt az egész projekt összeállítása. Ahogy írta Roni is, felváltva posztolunk, de igazából minden nap akad némi teendő a Facebookkal, emailekkel és a különböző kérdésekkel kapcsolatban. Rengeteg időt elvesz a blog, de mindenért kárpótol.



Van külön blog füzeted, amibe az ötleteidet írod?

Roni: Volt egy, de eltűnt. Éppen tegnap vettem egy másikat. Illetve minden fontosat felírok a telefonomba ébresztéssel, hangjelzéssel, hogy biztosan ne felejtsem el.

Andi: Füzetem sosem volt, viszont post it cetlikre szoktam jegyzeteket készíteni arról, hogy a közeljövőben milyen bejegyzések vannak tervben.

Általában hány poszt van előre megírva?

Roni: Ez nagyon változó, nálam mondjuk egy-kettő megírt és ezen felül egy-kettő befotózott tuti van talonban. 

Andi: Előfordul, hogy sajnos egyáltalán nem tudok előre készülni és csak a posztolás napján állok neki mindennek, de olykor akár 2-3 bejegyzést is megírok egy nap vagy legalább lefotózok mindent.

Honnan jött a blogodnak a neve?

Roni: Sajnos semmi magasztossal és eget rengetővel nem szolgálhatunk: a Bikira a Beyoncé és Shakira nevek összekovácsolásával jött létre. Barnák szerettünk volna lenni, mint Beyoncé és vékonyak, mint Shakira.

Andi: A Bikira szójáték (a fent elhangzottak alapján) még a blog előtt született, attól teljesen függetlenül. Vicces kedvemben voltam, aztán annyira megtetszett Roninak is, hogy rögtön meg is kapta ezt a nevet a honlap.

Előfordul, hogy több hétre előre meg van tervezve, hogy miről szeretnél írni?

Roni: Általában egy hétre előre tudom nagyjából miről szeretnék írni, hogy ne legyen mondjuk sok ugyanolyan körmös poszt, vagy outfit egymás után a blogon. De előfordult már az is, hogy aznap a bejegyzés előtt két órával jött az isteni szikra.

Andi: Általában a következő heti témákat döntöm el, pl. legyen körmös poszt, frizura tipp, termékteszt stb., és csak az után találom ki, hogy pontosan mit fogok alkotni.

Mi volt az első sminkeléssel kapcsolatos terméked?

Roni: Én csak 17 évesen kezdtem el próbálgatni a szárnyaimat, nem sok sikerrel. Így a nővéremtől kaptam egy fekete szemceruzát, arany szemhéjpúdert és egy spirált, okító jelleggel.

Andi: Ojajj, még az általános iskola alsó tagozatába jártam, amikor megkaptam karácsonyra életem első „játék” szemhéjpúder palettáját. Emlékszem, hogy szív alakú volt és 6 szín volt benne, mindent összekentem vele...  Később, felsőben egy Avon szájfényt kaptam Anyától, most pedig már megtöltöttem egy sminkes bőröndkét is.

Mit dolgozol civilben?

Roni: Jelenleg állandó promóterként dolgozom a Nespressonál, de közgazdász végzettségem van. Ha Isten is úgy akarja, februártól a BGF Marketing mesterszakán tanulok majd tovább.

Andi: Nyáron lettem túl az államvizsgán, úgyhogy jelenleg az álláskeresős korszakomat élem. 

Kedvenc sminkmárka?

Roni: Egyértelműen az Avon. Mind smink, mind körömlakk terén rengeteg terméket használok az Avontól és minimális számú kivétellel mindegyikkel meg is vagyok elégedve. Azonban a Max Factor termékeit is szeretem, a False Lash Effect és a Facefinity örök kedvenc marad.


Andi: Jelenleg az NYC és a Max Factor termékeivel vagyok a legnagyobb barátságban, de egyébként kísérletező típus vagyok, jöhet bármi.



♥ Remélem tetszett nektek! ♥

2 megjegyzés: