2013. szeptember 24., kedd

Interjús hét #1 Csipkelány

1 hét. 5 blog. 4+1 interjú. Az 5. interjú tulajdonképpen egy TAG, amit szeretnék én is és szeretném, ha Ti is kitöltenétek majd. Kezdjük az elsőt: 




Milyen indíttatásból kezdtél el blogolni?

Más blogok, illetve Youtube csatornák inspiráltak arra, hogy elindítsam a saját blogomat. Nagyon tetszettek a Youtube videók,amik rengeteg hasznos tanáccsal látnak el és megmutatják,hogyan kell egy-egy mutatósabb sminket vagy frizurát elkészíteni és betekintést nyújtanak mások életébe. Ahhoz azonban elég bátortalan voltam, hogy egyből ezzel indítsak, így jött a blog ötlete,később alakult ki csak a Youtube csatorna gondolata. Ráadásul nagyon sokat segített az önbizalmam helyreállításában a sok pozitív visszajelzés, amit az olvasóktól kaptam.

Milyen hobbid van még?

Nem tudom mennyire nevezhető hobbinak, inkább talán sportnak a capoeira, amit egy éve kezdtem el és nagyon megszerettem. E mellett nagyon szeretek sütni és bármilyen kreatív dologgal foglalkozni.

Mi volt a bloggal kapcsolatos legjobb pillanatod?

Talán az, amikor felismertek az utcán. Ilyen kétszer fordult elő, legalábbis olyan formában, hogy odajöttek hozzám. Nagyon jól esett, bár kissé zavarba jöttem. E mellett sok barátot szereztem a blogon keresztül, akikkel a való életben is találkoztam. Végül nagyon sokat jelent a sok-sok pozitív megerősítés, ami az olvasóktól és nézőktől érkezik. Érzem, hogy hasznos amit csinálok és ettől lesz az egész több, mint öncélú időtöltés.

Ha tehetnéd, feladnád a munkádat, hogy csakis a blogolásnak élhess?

Mostanában sokat foglalkoztat ez a kérdés. Ha megtehetném, akkor inkább egy olyan egyensúlyt alakítanék ki a kettő között, amiben mindkettő helyet kap. Ha csak ezzel foglalkoznék azt hiszem túl felszínesnek érezném az életemet, ugyanakkor szeretnék több időt tölteni ezzel, mint amennyi jelenleg jut rá.
Emiatt úgy érzem nem tudok annyira előrelépni és igényesebb illetve több bejegyzést és videót készíteni. Rövidebb időre persze el tudnám képzelni, hogy ebből éljek.

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amik segítik egy blognak a fejlődését?

Nálam első szempont a –lehetőségekhez képest- jó minőségű fotó. Ha valaki homályos, esti képekkel tölti fel az egész blogot, akkor gyakorlatilag elveszik az egész lényege. E mellett fontos a rendszeres írás és a hasznosság. Talán ez a három a leglényegesebb, amitől beindul egy blog. E mellett érdemes figyelni az érthető fogalmazásra és a helyesírásra is.

Kik a példaképeid?

Nincs konkrét példaképem. Általában különböző emberekben más más tulajdonság az, amit sokra tartok. Mostanában azt „irigylem”, ha valaki kézben tudja tartani a hétköznapjait és jut ideje mindenre, mégsem kimerült és e mellett tip-top tud maradni. Egyre gyakrabban érzem úgy, hogy ez nekem nem megy. Van még hova fejlődni. :)

Mit olvasol szívesen más blogon?

Teszteket és személyes posztokat, utazással kapcsolatos bejegyzéseket. Azokat szeretem, amik inspirálnak. Ez főleg persze a fotóknak köszönhető. Őszintén megmondom, hogy –mivel a munkámból kifolyólag egész nap olvasok – a blogokon nagyrészt a képeket pörgetem át és csak azokat a bejegyzéseket olvasom el alaposan, amik felkeltik az érdeklődésemet a képek alapján.




Átlag mennyi idődet veszi el a blog 1 nap alatt?

Napi szintre nem tudom lebontani, mert sajnos nincs időm vele naponta foglalkozni. Hetente 1 napot elvesz, ha videózok, mert az utómunkálatok őrületesen sok időt tudnak igénybe venni. Ezt a részét nem szeretem annyira.

Van külön blog füzeted, amibe az ötleteidet írod?

Néha előveszek egy füzetet, de cetlikre is szoktam irkálni. Külön blogfüzet nincs.

Általában hány poszt van előre megírva?

Változó, volt időszak, hogy 5-6 is volt. Mostanában gyakorlatilag amit megírok, felteszem így egy sincs előre megírva.

Honnan jött a blogodnak a neve?

Láttam egy szép képet egy csipkés cipőről, ami nagyon megtetszett és mivel elég romantikus lélek vagyok, így jött a név.

Előfordul, hogy több hétre előre meg van tervezve, hogy miről szeretnél írni?

Persze, de vagy elfelejtem, vagy közbejön valami.

Mi volt az első sminkeléssel kapcsolatos terméked?

Már nem emlékszem. Ami rémlik kiskoromból, hogy anyukámnak volt egy csúnya lila színű rúzsa, ami felkenve szép rózsaszínné változott. Azt szerintem én is használtam néha.

Mit dolgozol "civilben"?

Ügyvédjelölt vagyok. 

Kedvenc sminkmárka?

Ár-érték arányban nagyon jók a Sleek és a MUA szemhéjpúderei.
De nagyon sok Essence, Catrice és Avon termékem van. Az Essence fekete gél tus (Midnight in Paris) állandó kedvenc, a Catrice és az Avon a rúzsokban nagyon jó.



♥ Remélem tetszett nektek! ♥

7 megjegyzés:

  1. Tökjó lett, eddig is szerettem, amit Dalma csinált, de azért innen meg tudtam vele kapcsolatban 1-2 plusz dolgot :)!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon jó ötlet, szívesen olvastam Csipkelány válaszait, hiszen a kezdetek óta olvasom mégis tudtam meg róla újat :)
    Tetszett, várom a sorozat többi részét is!

    VálaszTörlés
  3. Jó kis sorozat, vároma további részeket :-)

    VálaszTörlés
  4. De jó! Nagyon tetszik ez a sorozat, Dalmát is nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
  5. Örülök lányok, hogy tetszik! :) <3

    VálaszTörlés