2013. február 2., szombat

Padlizsánkrém



Hozzávalók:
  • Fél kg padlizsán
  • fél hagyma
  • fél citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. majonéz
  • 2-3 ek. olíva olaj
  • só, bors
Elkészítés: 
  • A padlizsánt berakom a sütőbe, 210 fokra, majd addig sütjük, míg a héja teljesen megkeményedik és fekete lesz (~35 perc).
  • Eközben a hagymát felkockázzuk, és a fokhagymát összezúzzuk és a többi hozzávalóval egy tálba rakjuk.
  • Ha a padlizsán megsült, akkor félbevágjuk és kikanalazzuk a belsejét a tálba.
  • A hozzávalókat összepépesítjük egy botmixerrel. Ha valamiből hiányt érzünk, akkor hozzáízesítjük. 
  • Pirítósra kenve "tálaljuk"! :)


♥ Ti is szeretitek a padlizsánkrémet? ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése