2013. február 15., péntek

Egészséges nassolnivalók

Szeretem az egészséges nassolni valókat, persze ez nem jelenti azt, hogy nem vetem meg a különböző édességeket és sós ropogtatni valókat!

Azonban szeretem az alternatív megoldásokat nassolás terén is.
Tanulás vagy filmnézés során sokszor érezzük az evési kényszert, gondolom sokaknak ismerős ez az érzés, viszont nem muszáj, hogy ezek kalóriadús ételek legyenek.  

Szeretnék pár megoldást ajánlani, amik sokkal egészségesebb, és kevesebb kalóriát tartalmaz, persze ez nem jelenti azt, hogy tonna számra tömjük magunkba! :)


  • Almaszirom.

    Megvehetjük a boltba is akár, de csinálhatunk otthon is. Mossunk meg, és szeleteljük vékonyra az almát, majd forgassuk fahéjba. Sütőben süssük, alacsony fokozaton, amíg ki nem száradnak.
    Mivel ropogós, helyettesíti a csipszet.


  • Zöldség csíkok mártogatóssal.

    Vágjunk fel csíkokra répát, paprikát, uborkát. Készítsünk hozzá mártogatóst: 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott petrezselymet és újhagymát. 




  • Kölesgolyó 

    Bio boltokban, drogériákban, és nagyobb boltokban is lehet kapni, az ára sem vészes, és többféle ízben is kapható. 




  • Magok.

    Ezzel csínján kell bánni, a kevesebb több.
    Válogassunk össze mandulát, mogyorót, mandulát, diót, szotyit. 


  • Utoljára hagytam egy finom kis nassot.
    Karikázzunk fel 2 banánt, majd rakjuk a mélyhűtőbe. Ha megfagyott, akkor robotgéppel pépesítsük, így saját banán fagyit kapunk! Igaz a banánban sok a kalória, de még mindig jobb, mintha egy tábla csokit nyomnánk le. (2 főre nézve)



♥ Ti is szerettek nassolni? ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése