2013. július 25., csütörtök

Cukkini csipsz és alma&banán szirom

Szép napot! :)
Hiába diétázom, néha-néha én is megkívánok valami finom sósat vagy édeset, amit filmezés közben tudok ropogtatni. :) Így születtek meg ezek a csodás rágcsák. Az almásat azóta tovább fejlesztettem és diabetikus csokiba mártva az egyik oldalát. Ajándékba is adtuk. :) 



Szeletelővel vékony csíkokra. Tepsi, bele sütőpapír, vékonyan megkenni kókuszolajjal, rá a szeletek, majd még egy leheletnyi kókuszolaj. Sóval picit megszórni. Előmelegített (légkeveréses-fakultatív) sütőbe berakni, 75 °C-on. És a sütő ajtót 10 centire nyitva hagyni. Ennyi.  Ez is egyenletesebb barna lenne, ha nem csavartam volna fel a hőfokot picit, hogy gyorsabban ehessem.  De nagyon finom. Ropogós.  Aki ráérős, az csinálhatja 60 °C-on is, és még nyitottabb sütő ajtóval. Ugyanígy kell az alma csipszet is. 

(Csak halkan jegyzem meg, hogy hamarosan nyerhettek tőlem egy friss, felturbózott almaszirmot, egy csomó jóval együtt.)


Kókusz olajat bioboltokban tudjátok beszerezni. Igaz 1300 - 1500 Forint körül van az ára, de sokkal kevesebb is elég. A miénkből is csak egy deci fogyott egy hónap alatt. :)



♥ Kipróbáljátok? ♥

4 megjegyzés:

  1. Tőled is jó dolgokat lehet ellesni a konyhában. Eddig bármit tettél fel, megindult bennem az "én is meg akarom csinálni" üzemmód. Szóval, kipróbálom. A cukkinit és a banánt biztos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, jól esik, hogy ezt írod. :) Most még jön egy csomó ilyen. :) Az almát is próbáld ki, az a kedvenc itthon. :)

      Törlés
  2. Most, hogy megkezdődött a cukkinidömping, nagy hasznát veszem az ajánlatodnak. Még a munkahelyi rágcsa is meg van belőle.
    Köszi :)))

    VálaszTörlés