2013. május 17., péntek

Dupla csokis rebarbarás muffin

Sziasztok!

Apukám nagyon szereti a rebarbarát, ezért nem ritka, hogy sütibe is belekerül, attól függetlenül, hogy már nem otthon élek. 


A muffinhoz szükséges dolgok:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 szál rebarbara megpucolva és 1 cm-es darabokra felvágva
  • 1 tábla fehér csoki összetörve
  • 1 tábla étcsoki összetörve
  • kevés cukor ízlés szerint. 
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd minden mással összekutyulom az egészet. Muffin papírba adagolom és 150 °C-on sütöm tűpróbáig. 

Általában május végéig kapható a rebarbara, legalább is mifelénk. :) A barbárok gyökereként ismert és számos jótékony hatása van, de a fogyasztásával mértékletesen kell bánni. Igaz az íze savanykás, de nekem éppen ezért az imádott grapefruit jut eszembe, nem mellesleg egy olcsó alternatíva is. 



♥ Szeretitek a rebarbarát? Hogy tetszik ez a muffin? ♥

4 megjegyzés:

  1. Még életemben nem ettem rebarbarát. Már szemeztem vele. A süti felkerült a megcsinálandók listájára! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá. Csak figyelj oda, hogy már nem lehet túl sokáig kapni, max 1-2 hétig. Szerintem én rakok el a fagyasztóba idén. :)

      Törlés
    2. Köszönöm, hogy szóltál! :)

      Fagyasztás után nem lesz fás, vagy fura íze?

      Törlés
    3. Az az igazság (bár tudom, hogy nem jó), hogy mi sok mindent fagyasztunk, télre főként. Általában dugig van a fagyó. Szóval már hozzá szoktunk a fagyasztós ízhez. Rebarbarát még nem raktam el, szóval ilyen szempontból még nem nyilatkoznék. De olcsó és baj nem lehet belőle, ha lefagyasztok 2-3 meghámozott és felvágott adagot. :)

      Törlés