Sziasztok!
Apukám nagyon szereti a rebarbarát, ezért nem ritka, hogy sütibe is belekerül, attól függetlenül, hogy már nem otthon élek.
Apukám nagyon szereti a rebarbarát, ezért nem ritka, hogy sütibe is belekerül, attól függetlenül, hogy már nem otthon élek.
A muffinhoz szükséges dolgok:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 10 szál rebarbara megpucolva és 1 cm-es darabokra felvágva
- 1 tábla fehér csoki összetörve
- 1 tábla étcsoki összetörve
- kevés cukor ízlés szerint.
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd minden mással összekutyulom az egészet. Muffin papírba adagolom és 150 °C-on sütöm tűpróbáig.
Általában május végéig kapható a rebarbara, legalább is mifelénk. :) A barbárok gyökereként ismert és számos jótékony hatása van, de a fogyasztásával mértékletesen kell bánni. Igaz az íze savanykás, de nekem éppen ezért az imádott grapefruit jut eszembe, nem mellesleg egy olcsó alternatíva is.
♥ Szeretitek a rebarbarát? Hogy tetszik ez a muffin? ♥
Még életemben nem ettem rebarbarát. Már szemeztem vele. A süti felkerült a megcsinálandók listájára! :)
VálaszTörlésHajrá. Csak figyelj oda, hogy már nem lehet túl sokáig kapni, max 1-2 hétig. Szerintem én rakok el a fagyasztóba idén. :)
TörlésKöszönöm, hogy szóltál! :)
TörlésFagyasztás után nem lesz fás, vagy fura íze?
Az az igazság (bár tudom, hogy nem jó), hogy mi sok mindent fagyasztunk, télre főként. Általában dugig van a fagyó. Szóval már hozzá szoktunk a fagyasztós ízhez. Rebarbarát még nem raktam el, szóval ilyen szempontból még nem nyilatkoznék. De olcsó és baj nem lehet belőle, ha lefagyasztok 2-3 meghámozott és felvágott adagot. :)
Törlés