Tudni kell rólam, hogy sokáig nagyon zsíros bőröm volt, de ahogy egyre idősebb lettem kinőttem ezt is, nagy ritkán szokott a homloktájt a bőröm kicsit bezsírosodni, de tényleg nem vészes. Éppen ezért ennek a pakolásnak csak a receptjét írom le nektek, amit még a zsíros bőr korszakomban használtam.
Használjuk a korábban említett arcradírunkat.
Reszeljünk le egy uborkát (az uborka azért jó, mert szinte minden bőrtípusra bátran használható, az arckrémemben is ez van), egy paradicsomot nyomjunk szét a markunkban (csak a levére lesz szükségünk) és pár kanál liszttel keverjük el. Kenjük fel az arcunkra és hagyjuk hatni 10-15 percig.
Langyos vízzel mossuk le. Figyeljünk arra, hogy ne túl zsíros arckrémmel kenjük az arcunkat.
Langyos vízzel mossuk le. Figyeljünk arra, hogy ne túl zsíros arckrémmel kenjük az arcunkat.
Akik úgy érzik, hogy ez nem elég, és a pórusaik nagyon el vannak tömődve, azok az arcradír után, de még a pakolás előtt gőzölhetik fél-fél percet az arcukat. Ennek a módja nagyon egyszerű. Egy tálba öntsünk forró vizet, majd fölé hajolva, egy törölközővel terítsük le magunkat. Fél percet maradjunk a törülköző alatt, majd 1 perc után ismételjük meg.
♥ Nektek milyen az arcbőrötök? ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése