Most, hogy végre itt a jó idő és egyre több zöldséget és gyümölcsöt tudunk frissen megvenni, jó ha tudjuk, hogy mit, milyen hőmérsékleten szabad tárolni.
Hűtendő zöldségek-gyümölcsök:
Honnan tudjuk, hogy jó-e az avokádó?
Távolítsuk el a szár csonkot, ha a töve barnás-feketés, akkor az már túlérett. Ha krémszínű, akkor fogyasztható.
Sűrűn megfordul nálunk az ananász, nagyon egyszerű eldönteni, hogy már érett-e. Próbáljuk meg kihúzni egy levelét, ha viszonylag könnyen kijön, akkor már finom édeskés. Viszont, ha túl könnyen kijönnek a levelei, akkor túlérett és könnyen találkozhatunk barna foltokkal, ha felvágjuk.
Végezetül pedig itt egy ötlet arra, hogyan díszíthetjük a tortáinkat:
Szobahőmérsékleten tartandó zöldségek és gyümölcsök:
- avokádó
- barack
- banán
- citrusok
- fokhagyma
- kiwi
- dinnye
- nektarin
- hagyma
- szilva
- körte
- paradicsom
- ananász
Hűtendő zöldségek-gyümölcsök:
- alma
- bab
- bogyós gyümölcsök
- brokkoli
- káposzta
- répa
- karfiol
- cseresznye
- zeller
- kukorica
- uborka
- tojás
- szőlő
- gomba
- cukkini
- saláta
- paprika
Honnan tudjuk, hogy jó-e az avokádó?
Távolítsuk el a szár csonkot, ha a töve barnás-feketés, akkor az már túlérett. Ha krémszínű, akkor fogyasztható.
Végezetül pedig itt egy ötlet arra, hogyan díszíthetjük a tortáinkat:
Képek forrása a Pinterest.
♥ Remélem volt, ami megfogott titeket! ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése