2013. április 21., vasárnap

Lifehack #13

Most, hogy végre itt a jó idő és egyre több zöldséget és gyümölcsöt tudunk frissen megvenni, jó ha tudjuk, hogy mit, milyen hőmérsékleten szabad tárolni.



Szobahőmérsékleten tartandó zöldségek és gyümölcsök:
  • avokádó
  • barack
  • banán
  • citrusok
  • fokhagyma
  • kiwi
  • dinnye
  • nektarin
  • hagyma
  • szilva
  • körte
  • paradicsom
  • ananász

 Hűtendő zöldségek-gyümölcsök:

  • alma
  • bab
  • bogyós gyümölcsök
  • brokkoli
  • káposzta
  • répa
  • karfiol
  • cseresznye
  • zeller
  • kukorica
  • uborka
  • tojás
  • szőlő
  • gomba
  • cukkini
  • saláta
  • paprika

Honnan tudjuk, hogy jó-e az avokádó?

Távolítsuk el a szár csonkot, ha a töve barnás-feketés, akkor az már túlérett. Ha krémszínű, akkor fogyasztható.



Sűrűn megfordul nálunk az ananász, nagyon egyszerű eldönteni, hogy már érett-e. Próbáljuk meg kihúzni egy levelét, ha viszonylag könnyen kijön, akkor már finom édeskés. Viszont, ha túl könnyen kijönnek a levelei, akkor túlérett és könnyen találkozhatunk barna foltokkal, ha felvágjuk. 

Végezetül pedig itt egy ötlet arra, hogyan díszíthetjük a tortáinkat: 


Képek forrása a Pinterest.


♥ Remélem volt, ami megfogott titeket! ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése