2013. május 13., hétfő

Stressz ellen


kép forrása a google

Mint azt írtam is, zh és vizsga ostrom van. Messze vagyok az otthonomtól, a páromtól. Ezekben a stresszes hetekben Én is könnyebben leszek ideges és dühös. Megpróbáltam megfigyelni magamon, hogy mi az ami segít rajtam ilyenkor.


  • Citromfű tea. 
  • Több testmozgás. Torna vagy bicikli, de bármi más jó. A tanulás is jobban megy utána.
  • Elmondani valakinek, ha bántja valami a lelkemet.
  • Arcpakolást készítek, vagy relaxálok egy órácskát.
  • Elmegyek zuhanyozni. Ha fáj a fejem és tehetem, akkor is lezuhanyzok először. 
  • Kiadós sírás. Akár egyedül is.
  • Többet aludni 1 órával.
  • Cicát vagy kutyát simogatni. Állatokkal foglalkozni. 
  • Nevetni egy jót. Megnézek egy Stand Up Comedy-t. :)




♥ Ti hogy oldjátok a feszültséget? ♥ 

8 megjegyzés:

  1. Hasonlóan.
    Nálunk is megkezdődött a vizsgaidőszak. Mondjuk, és zene-sport párti vagyok, és mindenkit előre figyelmeztetek, hogyha felkapom a vizet, akkor csak ideges vagyok, nem neki szól. :)
    Illetve, és ami furcsa, hogy párommal a háztartási munkákért ölre megyünk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, de utána mindig lelkiismeret furdalásom lesz. :D

      Törlés
  2. nekem a vizsgaidőszak nem jelent plusz idegeskedést. alapból idegbeteg típus vagyok : D sajnos nagyon hamar bepöccenek, és akkor jajj annak a ki a közelemben van. nagyon tudom mondani a magamét, szegény párom szokta ennek kárát látni, de már próbálok leszokni róla illetve próbálom csukva tartani a számat addig ameddig le nem nyugszok.

    mint írtam, vizsgák előtt nem szoktam izgulni egyáltalán, ha tudom akkor azért nem, ha féligmeddig akkor azért mert majd összehozok valamit, ha meg nem (ez ZHnál van természetesen, vizsgára már tanulok) akkor meg nincs miért izgulni : D

    talán ami segít lenyugodni a jóóó hangos zene egy kis egyedülléttel párosítva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is a párom szokta meginni a levét, ha ideges vagyok. Szegény. Én mindig csak a vizsga előtt 10 perccel leszek rosszul. :/ Hát igen, a zene. Azért is tettem be youtube-ról ezt a számot. :D

      Törlés
  3. Huh, a kakasviadalos kép láttán egy picit megrémültem elsőre...
    A citromfű tea nálam is non plus ultra... működik, és még szeretem is:) Forró fürdő... és séta, torna, bármiféle mozgás... és esetleg egy kis thai chi zene:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen. Egy kis légzés gyakorlat. :) Ja és ilyenkor B6 vitamin. Csak nem akarok senkit se arra buzdítani, hogy pirulát szedjen. :)

      Törlés
  4. Nahát! Ez a sírásos dolog meglepett!
    A lányomnál, Leánál, kicsi korától megfigyelhető volt, hogy ha kisírta magát, sokkal könnyebben ment minden. Most már egyetemista, de ez a sírásos stresszoldás végigkövette minden eddigi életciklusát. Azt hittem, hogy ezt csak Ő tudja produkálni, de úgy látszik, ez másnál is bejön.
    Nálam a Magne-B6 is bejön :), bár Én sem szeretem a pilulákat, de ez hatásos:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig ilyen voltam. :) Gyűlt-gyűlt, aztán kitört belőlem és utána sokkal nyugodtabb voltam. Mondjuk, ha dühös vagyok akkor is elsírom magamat, nehéz így hitelesnek maradni. :) A B6-ot írtam is, az egyik kommentben nem rég, de nem akartam inkább gyógyszereket ajánlgatni, arra ott az orvos. :)

      Törlés