Hozzávalók:
- Fél kg padlizsán
- fél hagyma
- fél citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. majonéz
- 2-3 ek. olíva olaj
- só, bors
Elkészítés:
- A padlizsánt berakom a sütőbe,
210 fokra, majd addig sütjük, míg a héja teljesen megkeményedik
és fekete lesz (~35 perc).
- Eközben a hagymát felkockázzuk,
és a fokhagymát összezúzzuk és a többi hozzávalóval egy tálba rakjuk.
- Ha a padlizsán megsült, akkor
félbevágjuk és kikanalazzuk a belsejét a tálba.
- A hozzávalókat összepépesítjük
egy botmixerrel. Ha valamiből hiányt érzünk, akkor hozzáízesítjük.
- Pirítósra kenve
"tálaljuk"! :)
♥ Ti is szeretitek a
padlizsánkrémet? ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése